Wintersport, wat kan je huren?

Wintersport duur? Niet met de tips van Huren.nl!

Naar welk skigebied vertrek jij dit jaar op wintersport? Worden het de snelle Franse Alpen, waar je heerlijk kunt skiën of snowboarden over de prachtige pistes? Of blijf je liever iets dichter bij huis, en wordt het Duitsland? Je kunt ook naar Oostenrijk gaan, natuurlijk vanwege de prachtige pistes, goede sneeuw en het meestal mooie weer, maar misschien stiekem ook een beetje voor de Kaiserschmarrn die je tijdens de lunch kunt nemen. Voor degenen die ieder jaar twee keer op wintersport gaan geldt dit misschien niet, maar als je minder vaak dan dat gaat, of het dit jaar voor het eerst eens gaat proberen, kan het vaak veel voordeliger zijn om sommige benodigdheden te huren. Zo kun je toch relatief voordelig op wintersport, want: laten we wel wezen, skiën of snowboarden is een dure hobby, maar met de tips van Huren.nl hou je toch wat extra geld over!

Van A naar B, bepakt en bezakt op wintersport

Hoe meer mensen je in de auto verzamelt, hoe meer mensen kunnen meebetalen met benzine, en met de huur van de auto. Ga je bijvoorbeeld met een stel vrienden op wintersport? Dan kan het voordeliger zijn om met z’n allen een busje te huren, zodat jullie in één auto vervoerd kunnen worden: scheelt in de benzinekosten! Als jullie veel bagage hebben, omdat jullie allemaal je eigen skischoenen etc. meenemen, kun je ervoor kiezen om een bestelbusje met dubbele cabine te huren. Hier passen toch meestal vier tot zes mensen in, en je hebt een grote ruimte achterin waar je alle bagage in kunt doen. Als je een personenauto wil huren, of als je met je eigen auto gaat, kun je een skibox huren om deze op de auto te monteren. Hier passen namelijk je eigen ski’s in! Als je niet gelijk dure ski’s wilt aanschaffen kun je ook kiezen om ski’s of snowboards te huren en deze te vervoeren in de skibox of skidrager/snowboarddrager. Wist je dat je bij veel verhuurbedrijven die ski’s verhuren ook terecht kunt voor bijpassende schoenen?

Accessoires en handige huurtips voor een vlekkeloze wintersportvakantie

Naast de skibox en/of skidragers zijn er nog een aantal accessoires die je kunt huren voor je auto of personenbusje die het je makkelijker maken op wintersport. Onthoud dat je op reis gaat naar een gebied waar veel sneeuwval is, en de wegen glibberig kunnen zijn. Je kunt winterbanden huren en deze onder je auto te zetten, zodat je meer grip hebt op de wegen. Is er echt veel sneeuwval? Dan kun je sneeuwkettingen huren om deze op de plek van jouw wintersportvakantie om de wielen te doen. Enneh, een laatste tip: wie leest er dit jaar de kaart? Als daar de ruzie al begint, is het misschien een tactisch idee om een navigatiesysteem te huren. Zo kunnen jullie allebei de stem van de TomTom de schuld geven als jullie toch per ongeluk verkeerd gereden zijn!