Op feestdagen viert men feest. Huren.nl doet mee en geeft tips

In Nederland hebben we een aantal feestdagen. Op de nationale feestdagen zijn de meeste mensen vrij, en vieren we samen met elkaar de speciale dag. Of het nou om Kerst gaat, om Pasen of om Sinterklaas, elke feestdag heeft weer zijn eigen tradities en gebruiken. Vaak doet men veel moeite om deze feestdag zo leuk en origineel mogelijk door te brengen. Je bent per slot van rekening niet altijd zomaar een dagje vrij. Huren.nl heeft per feestdag heel goed nagedacht over wat je allemaal kunt doen, en wat je bijvoorbeeld allemaal kunt huren om op een voordelige manier een topdag te hebben.

Alles over de verschillende feestdagen in Nederland

Het onhandige aan sommige feestdagen is dat ze niet altijd op dezelfde datum vallen. Pasen is bijvoorbeeld altijd de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Lijkt een onhandige vuistregel, maar op zich heel eenvoudig. Gelukkig staat het elk jaar ook weer gewoon in je agenda in kleine grijze lettertjes, of kun je het eenvoudig op internet opzoeken. Pinksteren houdt natuurlijk direct verband met Pasen, en is dan ook precies 49 dagen na Pasen, of eigenlijk dus 50e paasdag. Andere feestdagen waarvan de datum altijd anders zijn en ook weleens voor pijnlijke momenten hebben gezorgd, zijn natuurlijk Vaderdag en Moederdag. Huren.nl heeft het voor je opgezocht, en we proberen het nu voor eens en voor altijd te onthouden: Moederdag is de tweede zondag in de maand mei, en Vaderdag is in Nederland altijd de derde zondag in de maand juni.

Gelukkig zijn er ook een paar feestdagen waarvan de datum altijd hetzelfde is, denk hierbij bijvoorbeeld aan Oud & Nieuw, Valentijnsdag op 14 februari, eerste kerstdag op 25 december, en natuurlijk 5 december: pakjesavond! We hebben er even aan moeten wennen, maar Koningsdag is altijd op 27 mei, behalve als deze dag op een zondag valt! Zo. Nu hebben we alle vuistregels van de feestdagen van Nederland wel gehad, nu wordt het tijd om inspiratie op te doen voor de eerst komende feestdag!