Pasen

Een vrolijk Pasen met de juiste spullen in huis

Met Pasen vieren we de opstanding van Jezus Christus. Na drie dagen geleden gekruisigd te worden wist Jezus weer in levenden lijve aan zijn volgelingen te verschijnen. Dat moet gevierd! Tegenwoordig zijn er door allerlei invloeden meerdere tradities bijgekomen die op zich helemaal niets met het Bijbelverhaal te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van paaseitjes, de paashaas die die eitjes verstopt, en het houden van heerlijke paasontbijtjes, paasbrunches, paaslunches, paasdiners en paasavonden in de tuin. Huren.nl heeft een aantal huurideeën op een rijtje gezet voor het ideale paasweekend.

Eet met Pasen je buikje rond: huurtips

Gezinnen met kinderen staan zondagochtend als het Pasen is extra vroeg op om eieren te gaan zoeken. De een doet dit in het huis of in de tuin, maar er zijn ook hele organisaties die paaseieren verstoppen voor de kinderen in parken. Na dit gezellige familie-aangelegenheidje is het zover: het lekkere eten kan beginnen! Omdat het Pasen is mag je best wel eens uitpakken en een bijzonder maaltje op tafel zetten. Geen zin om uren in de keuken te staan? Huur dan een gourmetstel, zodat iedereen zijn eigen maaltje klaar kan maken! Is het mooi weer? Kies dan voor het huren van een barbecue, een rookkast of een American Barbecue. Heb je al sinds februari zin in kaasfondue? Huur dan een fondueset om heerlijk te fonduen op eerste paasdag. Als je wel zelf wilt gaan koken, en veel verschillende gerechten op tijd klaar wilt hebben, is het handig om een of meerdere chafing dishes te huren. Verwacht je veel mensen en heb je niet genoeg bestek en borden in huis? Of organiseer je bijvoorbeeld een paaslunch op het werk? Huur dan genoeg glaswerk, bestek, borden, klapstoelen en tafels. Houd rekening met weersomstandigheden als je buiten gaat zitten. Huur een parasol tegen de zon, een terrasverwarmer en/of vuurkorf voor sfeer en warmte in de koudere avonduren.

Pasen betekent een extra vrije dag! Wat ga jij doen?

Op tweede paasdag brengen veel mensen bezoekjes aan familie. Anderen slaan groots in bij de dichtstbijzijnde woonboulevard die open is met Pasen. Maar het fijnst is het misschien wel als je lekker naar buiten kan: tweede paasdag is per slot van rekening een vrije dag in de lente: huur fietsen of een tandem en een kinderfiets of aanhangfiets voor de kinderen en fiets de paden op en de lanen in. Geen zin in fietsen? Huur dan een bootje en geniet van een picknick op het water. Huren.nl wenst je een vrolijk Pasen!