Sinterklaasfeest vieren, hoe pak jij het aan?

Sinterklaas, wie kent hem niet? Sinterklaas, en natuurlijk Zwarte Piet! Het is een prachtfeest vol ouderwetse tradities waarvan de meeste mooi zijn om zo te houden. Hoe blij kun je de kinderen maken om samen met ze liedjes te zingen bij de haard (of, de radiator van de CV-installatie in de woonkamer, mag ook, of bij het raam, of gewoon bij de schouw met de gaskachel), maar misschien nog blijer door een hulp-Sinterklaas op ze af te sturen die met hen het jaar door kan nemen, om te bepalen of ze niet stout geweest zijn. Huren.nl geeft ideeën en tips voor een ideaal sinterklaasfeest. Of je het nou zelf viert, of degene bent die aan de deur komt kloppen.

De beste Sinterklaasact is als hij volledig is

Het motto van Huren.nl is: alles is te huur, en daar staan we dan ook volledig achter. Wil jij je neefje en nichtje verrassen door als Sint en piet te verschijnen? Of ben je uitgenodigd om een school of vereniging met kinderen te verrassen? Huur dan het paard van Sinterklaas, dat kan echt! Veel maneges en rijscholen die een schimmel op stal hebben staan verhuren deze rond de Sinterklaasperiode. Wees er snel bij, er zijn maar weinig Amerigo’s die verhuurd worden. Je zou zelfs de echte Pakjesboot 12 kunnen huren, maar uiteraard niet op de datum van de intocht. Huur een alternatieve boot, bijvoorbeeld een sloep, of een kajuitmotorboot, zodat Sint en zijn pieten gracieus aan kunnen komen. Huur een Sinterklaaspak inclusief tabberd, mijter, staf, handschoenen en ring. Zorg ook dat je genoeg pietenpakken hebt gehuurd voor de pietjes die de Sint helpen. Moet je een eindje reizen om je opdracht als Sint en piet te voltooien? Huur dan een auto of busje waar iedereen in past. Let op: je mag niet verkleed en/of geschminkt autorijden. Zorg dat jullie een chauffeur hebben (bovendien is Sinterklaas veel te oud om zelf nog te rijden).

Inspiratie en ideeën voor als je het sinterklaasfeest zelf viert

Zelf niet van plan om verkleed te gaan als Sint of Piet? En ben je bijvoorbeeld van plan om het sinterklaasfeest te vieren met de kinderen of met vrienden en familie? Huur dan bijvoorbeeld een aantal leuke Oudhollandse spellen zodat jullie leuke activiteiten hebben om te doen tijdens het cadeautjes openmaken/tijdens de surprises. Huur bijvoorbeeld een sjoelbak en het spel zaklopen (heb je gelijk een zak voor de cadeautjes,) voor ouderwets vermaak. Wil je dit allemaal vastleggen? Huur dan een camcorder zodat je jaren later nog kunt genieten van de leuke tijd. Huren.nl wenst je een gezellig sinterklaasfeest!