Pinksteren

Vier Pinksteren dit jaar met vrienden en familie

Het is misschien een beetje om ons voor te schamen, maar heel veel Nederlanders weten niet wat er met Pinksteren eigenlijk gevierd wordt. Pinksteren is 49 dagen na Pasen (oftewel, de vijftigste dag van Pasen). Pinksteren is op een zondag en wat er gevierd wordt is de uitstorting van de Heilige Geest. Nu weet je misschien nog niets, maar wat er in ieder geval gevierd kan worden, is tweede Pinksterdag: die valt op een maandag, en dus hebben er heel veel mensen vrij. Zin in een gezellige Pinksteren met de familie? Huren.nl geeft graag huurtips.

Lekker eten tijdens Pinksteren

Pinksteren valt in de meeste gevallen rond juni. Dat betekent vooral dat het vaak mooi weer kan zijn. Omdat Pinksteren betekent dat je een extralang weekend hebt, kun je eens flink uitpakken en een etentje organiseren met vrienden of familie. Om de uitstorting van de Heilige Geest te vieren, of om samen te genieten van een extra dagje vrij. Huur bijvoorbeeld een barbecue als het mooi weer is. Zitten er een paar barbecuefanaten tussen jouw gezelschap? Huur dan een American barbecue, het eten dat hierop bereid wordt smaakt extralekker! Als het weer tegenzit, kun je altijd nog binnenblijven en een gourmetstel of bijvoorbeeld een fondueset huren. Heb je een groot gezelschap uitgenodigd? Het is geen porem om met verschillende soorten serviesgoed aan te komen, en bewaar de plastic bordjes voor de picknick: je kunt heel eenvoudig en voordelig serviesgoed, glaswerk en bestek huren.

Buiten zitten in de avond tijdens Pinksteren?

Natuurlijk is het ook van belang om de gasten en jezelf comfortabel te houden, zowel binnen als buiten. Omdat je een extra dagje vrij hebt met Pinksteren, kun je extralang in de tuin blijven zitten. Maar wat nou als het koud wordt, zodra de zon ondergaat? Geen nood: Huur een vuurkorf en huur klapstoeltjes. Zo kan iedereen rond het vuur zitten. Liever geen open vuur op jouw dakterras? Huur dan een terrasverwarmer zodat iedereen lekker warm blijft, ook buiten. Huren.nl wenst je een vrolijk Pinksteren toe!