Sportdag organiseren doe je zo

Regel een geweldige sportdag met deze tips

De oude Grieken deden het al, getuige de vele vazen die gevonden zijn met afbeeldingen van sportende mensen: sportdagen houden. Of het nou je studentenvereniging, je werk of je basisschool is, sportdagen worden het hele jaar door gehouden, bij allerlei verschillende verenigingen, bedrijven en gemeenschappen. Je kunt natuurlijk een sponsorloop houden en iedereen twintig rondjes om het gebouw laten rennen, maar het kan wel wat spannender, toch?

Spanning en sensatie op een sportdag? Dat kan!

Bij een sportdag hebben sommige mensen toch het idee van een schraal hockeyveldje met licht geurende veiligheidshemdjes om teams te onderscheiden. Dat hoeft niet zo te zijn! Je kunt een sportdag zo leuk maken zoals je zelf wilt. En natuurlijk wil je dat de sportdag die jij organiseert met jouw vrienden of met jouw collega’s de leukste wordt! Heb je weleens gedacht aan de huur van een hindernisbaan? Een hindernisbaan is een soort stormbaan en is een opblaasbare attractie. Je kunt twee teams vormen en estafetteraces houden op de hindernisbaan. De bazen tegen de stagiaires? De mannen tegen de vrouwen? De tweede tegen de derde verdieping? Is het mooi weer? Dan kun je ook denken aan een buikglijbaan, zeephelling, tobbedansbaan of en andere hysterische stormbaan. Ken je het programma Wipe Out? Lachen toch? Wil je je vrienden of je collega’s ook kunnen uitlachen? Wat dacht je er dan van om de Wipe Out Sweeper of Mega Balls te huren voor jouw sportdag? Bedenk wel: je zult er zelf ook aan moeten geloven! Wil je op je sportdag de ‘standaardspellen’ doen zoals voetbal, volleybal en klimmen? Dan kun je het net iets anders aanpakken, zodat iedereen verrast zal zijn. Huur bijvoorbeeld een volleybalboarding of alleen een volleybalnet. Toch meer van het voetbal? Huur dan eens een pannaboarding, zodat je het voetenwerk van die knappe collega eens kunt uitchecken. Of huur een klimtoren of klimwand, zodat je je klimkwaliteiten kunt showen aan je vrienden. Zo heb je een actieve, gezellige en uitdagende sportdag die anders is dan anders!

Oudhollands, zeskamp en andere Hollandse gezelligheid

Een sportdag is eigenlijk niet volledig met een aantal leuke, uitdagende, aparte of knotsgekke spellen. Ben je met je vereniging en heb je een sportdag te organiseren? Dan is het spel kratstapelen natuurlijk niet weg te denken van jullie sportveld. Je kunt het ook nog gekker maken door bijvoorbeeld het spel levend sjoelen te huren, de sjoelschijven heb je niet nodig, want dat zijn jullie zelf! Ook het opblaasbare spel twister is een leuke afwisseling van de teamsporten op het veld. Eens even lekker competitief, in je eentje, met je lenigheid al je vrienden of collega’s inmaken. Wist je dat je nog best wel goed je buikspieren traint als je moet lachen? Lachen is dus eigenlijk ook een sport. En de spellen waarbij je het hardst moet lachen, en dus het hardst aan het sporten bent, zijn misschien wel de zeskampspellen. Deze spellen doen het niet alleen op een sportdag goed, ook bij bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes is het huren van zeskampspellen een leuk idee. Voorbeelden van zeskampspellen die je kunt huren voor jouw sportdag zijn bijvoorbeeld het touwtrekken, het vliegend tapijt, zaklopen, broeklopen, loopski’s, steltlopen, spijkerbroekhangen en nog veel meer. Lekkere Oudhollandse gezelligheid op jouw sportdag, wel zo leuk!