Teambuilding evenement

Organiseer een onvergetelijke teambuildingdag met deze tips

Zit je op je werk en heb je weer een gesprek bij het koffieapparaat over het weer, over de kwaliteit van de koffie of, om het spannend te maken, over de weekendplannen, en merk je dat je eigenlijk geen idee hebt tegen wie je aan het praten bent? Dan is een teambuildingsdagje hoog nodig! Als je op je werk veel moet samenwerken, en samen doelen moet behalen om succesvol te worden of blijven, dan is het erg belangrijk dat er open gecommuniceerd wordt, dat er een goede sfeer is op de werkvloer, en dat je je collega’s kent. Je kunt natuurlijk met je werk regelen dat jullie je laten droppen met een helikopter, of dat jullie een workshop schapenhoeden gaan doen, maar het kan simpeler, leuker én goedkoper… door te huren!

Lekker ravotten met collega’s op de teambuildingsdag

In het oude Holland hadden ze het goed voor elkaar. Ze hadden zoveel leuke gezelschapspellen om buiten te spelen, dat iedereen gemoedelijk met elkaar om ging. Het was een ons kent ons sfeer, iedereen groette elkaar, iedereen was open. Die sfeer wil je toch ook op je werk? Er zit niets anders op: je kunt bij veel verhuurbedrijven zeskampspellen huren. Dit zijn vaak Oudhollandse spellen waarbij je alleen kunt winnen als je samenwerkt. Om het niet te gezapig te laten worden kun je van alles twee huren, zodat je je team in tweeën kan splitsen en tegen elkaar kan laten strijden. Over strijden gesproken, wat dacht je van het huren van een stormbaan zoals een hindernisbaan of afmatbaan. Leuk voor buiten en is een goede afwisseling van het zitten aan je bureau en staren naar computerschermen.

Actieve activiteiten met je werkmaatjes kun je huren

Bij trainingen leer je vaak dat als je iets te doen krijgt, bijvoorbeeld een pen in je hand houden, een pot thee zetten of je schoenveters te strikken, je veel makkelijker en rustiger praat. Mensen voelen zich zekerder als ze iets te doen hebben. Laat je werknemers dan ook lekker bezig zijn tijdens de teambuilding, zodat ze gezellig in gesprek komen met elkaar. Om het thema ‘samenwerken’ erin te houden kun je tandems huren, maar gewone fietsen huren kan natuurlijk ook. Laat je collega’s een leuke speurtocht doen met vragen over elkaar (zoals ‘wie heeft een kat die Meneer Janssen heet?’ of ‘wie droomt ervan om een huis op Fiji te bouwen’) terwijl ze op een Solex rijden, of terwijl ze in groepjes de gracht onveilig maken op een waterfiets. Teambuilding op het water: spannend, want het kán fout gaan, een kano of kajak is zo omgeslagen. Samen kunnen lachen is misschien wel één van de belangrijkste dingen in het winnen van vertrouwen en het begin van een goede samenwerking.

Kom dichter tot je collega’s en huur deze grappige spellen of voertuigen

Als je écht wilt lachen, dan kun je ook een sportattractie huren. Geniet om twee collega’s die in sumoworstelpakken elkaar van de mat af proberen te duwen met sumoworstelen. Of doe mee en speel een potje voetbal met je collega’s: niet zomaar voetbal, maar kegelvoetbal, waarbij jullie dikmaakpakken dragen om het moeilijker te maken. Lekker gek doen, maar wil je ook onderweg zijn? Echt dingen samen ondernemen tijdens het dagje teambuilding? Een bedrijfsuitje maak je vanzelf als een teambuildingdag als je een aantal pleziervoertuigen huurt. Lekker scheuren door de bossen op quads, een speurtocht door de stad met segways, van de ene activiteit naar de andere met een tuk tuk, door een leuk voertuig te huren maak je al snel het teambuildingsuitje een onvergetelijke en vruchtbare dag.