Groot gat graven: denk hieraan

Wie een gat graaft voor een ander...

… is vaak hovenier of wil een zwembad of trampoline ingraven! Of wil je om een andere reden zelf een gat graven in jouw tuin? Misschien ben je bezig met het maken van terrashoogteverschillen, of moet je een schatkist begraven, het graven van een gat vereist het huren van een aantal benodigdheden, als je deze zelf al niet in je bezit hebt. Allereerst is het huren van een metaaldetector en/of een leidingdetector handig, als je niet precies weet of er iets in de grond zit op de plek waar jij wilt gaan graven!

De voorbereidingen van het graven van een gat

Welke benodigdheden het handigste zijn om te huren hangt af van hoe groot het gat is dat je gaat gaven. Als je een kleine trampoline in wilt graven voor je kinderen, zodat ze mooi gelijkvloers kunnen springen en niet hard vallen als ze van de trampoline af tuimelen, is een schop en een kruiwagen huren vaak genoeg. Wat wel bijna altijd nodig is, is het huren van een (kleine) afvalcontainer voor grondafval. Dit is eigenlijk altijd nodig, tenzij je besluit om een opstaande rand te maken rond de trampoline. In dat geval kun je de grond naast het gat opbouwen tot een mooie heuvel. Als je denkt dat het huren van een afvalcontainer net iets te overdreven is, omdat je niet zoveel grond weg gaat graven, dan is het huren van een (kiep)aanhanger handig: dan kun je zelf de grond wegbrengen naar de juiste verwerkingsplek! Ga je een grote trampoline of klein zwembad ingraven? Dan is het huren van een minigraafmachine erg handig. Deze graafmachine is klein, compact en past in elke tuin, en graaft bovendien als een beest. Het kan handig zijn om een transportband te huren, waar je het grondafval op kunt leggen, zodat het in één keer richting de afvalcontainer ‘vervoerd kan worden. Een groot zwembad vraagt om grover geschut voor het graven van een gat, en dan is een graafmachine de oplossing.

Als het gat gegraven is, begint het precisiewerk

Na het bepalen van de locatie van het gat, het huren van de gravers en schoppen en het graven van het gat, is het de bedoeling dat je de afmetingen precies goed krijgt, vooral als je een zwembad gaat inbouwen is het nodig om de vloer precies waterpas te krijgen. Hiervoor is het huren van een waterpas en/of een laser erg handig! Ook kan het slim zijn om de bodem van het gat goed aan te stampen. Vooral als je hierna een zwembad in het gat aanlegt is het fijn als de grond een goed fundament vormt. Hiervoor is het huren van een trilplaat ideaal! Nu kun je beginnen met het vullen van het gat met een zwembad of door er een trampoline bovenop te zetten. Huren.nl wenst je veel plezier van je gat!