Grond afvoeren doe je zo

Tuin op de schop? Grond afvoeren doe je zo!

Ben je van plan om lekker in de tuin te gaan werken? Dan moet je rekening houden met een (grote) hoeveelheid los grond die je ergens moet kunnen laten. Ben je bijvoorbeeld van plan om een vijver aan te leggen of wil je renovatiewerkzaamheden in de voor- of achtertuin uitvoeren? Dan loop je vanzelf tegen overtollig grond, zand en aarde aan. Een deel hiervan kun je vast wel kwijt op een andere plek in je tuin. Maar wat doe je met het zand dat je overhoudt?

Aan de slag met deze huurtips

Er is niets zo fijn als tuinieren, maar alleen als je alle benodigdheden in huis hebt natuurlijk. Dus pak je schep en zorg dat die vijver of die verhoging er komt. Gaat het om een grotere klus, dan kun je ook een minigraafmachine huren. Deze minigraver is perfect voor lichte graafwerkzaamheden en is makkelijk bestuurbaar. Bovendien bespaar je jezelf een hoop werk. Lastige boomstronken of andere objecten in je tuin die je het liefst verwijderd ziet, kun je ook aanpakken met deze minigraver. Voor de losse grond die je verzameld hebt, kun je het beste een grondafvalcontainer huren. Hier kun je al je aarde, zand, klei en eventuele graszoden in kwijt. Met een kruiwagen vervoer je de grond gemakkelijk van je tuin naar de grondcontainer. Moet je hiervoor een nogal lange of steile weg afleggen? Dan kun je het jezelf makkelijker maken door een motorkruiwagen te huren.

Welk afval mag in de groenafvalcontainer?

Komt er naast grond, zand, klei en graszonden nog ander afval om de hoek kijken? Dan is een grondafvalcontainer niet de enige container die je nodig hebt. Overige materialen, zoals boomstronken, hout, steen en plastic mogen bijvoorbeeld niet in deze container. Voor snoei- en tuinafval, zoals takken, struiken en gras kun je het beste een tuin- en groenafvalcontainer huren. Wil je materiaal afvoeren dat hier niet genoemd is? Dan heb je een andere container nodig en kun je het beste even kijken naar de overige afvalcontainers .