Fierljepbaan huren

Top 1 verhuurbedrijf

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend tot 25 m
Breedte variërend tot 7 m
Hoogte variërend tot 5,5 m
Gewicht variërend tot 385 kg
Fries fierljeppen met een gehuurde fierljepbaan!

De fierljepbaan, ook wel polsstokspringkussen genoemd, is een spelkussen met als thema het welbekende 'Friese fierljeppen'. Dit is een traditionele Nederlandse sport waarbij door middel van een polsstok over een sloot gesprongen moet worden en hierbij een zo groot mogelijke afstand moet worden afgelegd. Via Huren.nl kun je deze sport ook in de vorm van een attractie huren op een feest of evenement. De sprong begint met een sprint naar de polsstok, gevolgd door een goede insprong, waarna er naar de top van de polsstok wordt geklommen om uiteindelijk met een afsprong aan de andere kant van het zwembad te landen. De sloot is in dit geval dus vervangen door een zwembad en de harde oever door een heerlijk zacht kussen. De doelstelling van het geheel is natuurlijk om geen nat pak te halen!

Hoe werkt het op- en afbouwen van een fierljepbaan?

Ten eerste is het natuurlijk nodig om de plaats waar de gehuurde fierljepbaan komt te staan, compleet vrij te maken. Voor het op- en afbouwen van de baan zijn minimaal twee personen nodig. Vaak kun je tegen een meerprijs de attractie laten op- en afbouwen en/of kiezen voor begeleiding. Voor het opbouwen worden stroomhaspels, een handleiding, haringen en touwen, een grondzeil en blowers bijgeleverd door het verhuurbedrijf. De blowers kunnen via de stroomhaspels gewoon worden aangesloten op netstroom. Daarnaast is er natuurlijk water nodig om het zwembad te vullen.

Minimale leeftijd en transport

Bij enkele verhuurbedrijven wordt een minimale leeftijd gehanteerd voor het gebruiken van de fierljepbaan. Dit heeft met de veiligheidsrisico’s te maken. De leeftijd verschilt echter per verhuurbedrijf, dit kan 12, 14 maar ook 18 jaar zijn. Het is handig om dit altijd even na te gaan bij het verhuurbedrijf, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Voor het vervoer van de fierljepbaan is het handig om bijvoorbeeld een aanhanger te huren. Door het formaat van het polsstokspringkussen is het slim om ook een grotere aanhanger te huren. Er kan natuurlijk ook worden gekozen om de fierljepbaan tegen een meerprijs te laten bezorgen door het verhuurbedrijf.