Sloopwerk te verrichten: benodigdheden

Sloopwerk te verrichten? Huur de juiste middelen op Huren.nl

Het is net zoals met schilderen, iedereen kan slopen. Maar soms is het wel handig om binnen de lijntjes te blijven. Als je maar een gedeelte van een muurtje wil slopen bijvoorbeeld, zodat je eindelijk die langgewenste open keuken kunt realiseren, is het zaak om veilig en voorzichtig te slopen. Denk er altijd aan om veilig te werk te gaan. Slopen is leuk, dat moet ook zo blijven. Zorg dat je goede werkhandschoenen draagt, en schoenen met stalen neuzen. Op deze manier hoef je niet gelijk naar de eerste hulp als er een stuk beton op je teen valt. Veel schoenen met stalen neuzen hebben ook stalen zolen, zodat je bijvoorbeeld niet in een spijker kunt trappen. Draag ook een veiligheidsbril als je gaat slopen, en denk ook aan gehoorbescherming, vooral als je aan de slag gaat met elektrische apparaten.

Machine verhuur voor het slopen van een kamer of gebouw

Over elektrische apparaten gesproken die je helpen met het slopen. Je kunt een breekhamer huren om bijvoorbeeld beton of steen mee in stukken te breken. Ook een luchtbreekhamer is perfect voor sloopwerk. Afhankelijk van hoe groot het sloopwerk is, kun je kiezen om een lichte of zwaardere luchtbreekhamer te huren. Een hydraulische breekhamer wordt vaak gehuurd voor het echt heftige sloopwerk in de bouw, en werkt met olie. Deze soort breekhamer is ideaal om het groter maken van krappe ruimtes in grond en steen. Denk er altijd aan bij het slopen, dat je eventueel minder stevig geworden constructies altijd genoeg stut. Dit kan met gedeeltes van een steiger, maar ook met houten balken die je op maat kunt zagen met een zaagtafel. Ook handig om een zaagtafel te huren als je houten constructies sloopt, zodat je het houtafval met een zaagtafel eenvoudig klein en compact kan zagen. Ga je de vloer te lijf? Huur dan een tapijttrekker en/of een tapijtstripper. Hiermee kun je eenvoudig tapijt vastpakken en strippen. Ook als het tapijt stevig is vastgelijmd. Vervolgens kun je met een vloerzaagmachine in de betonnen vloer zagen. Bijvoorbeeld als je de vloer eruit wil breken. Heb je een muur kaal gesloopt, en wil je sleuven in je muur om bijvoorbeeld leidingen in te verwerken? Huur dan een muursleuvenzaag.

Accessoires en handige tips voor veilig slopen

Handige extra’s die je kunt huren voor het nodige sloopwerk, zijn bijvoorbeeld de leidingmeter en de bevriezingsset. Je kunt ervoor kiezen om het water helemaal af te sluiten, maar als je ergens gaat boren of breken, en je wilt geen leidingen tegenkomen, dan kun je met de leidingmeter precies zien waar er leidingen zitten en waar niet. Je kunt met een bevriezingsset de leidingen tijdelijk bevriezen, zodat er geen water meer kan stromen op de plek waar jij aan het slopen en breken bent. Wel zo veilig, en ook handig want je hoeft niet de hele hoofdkraan af te sluiten. Huren.nl wenst je veel succes bij het slopen!