Methodes om afval efficiënt te verwerken

Puin en gruis, wat doe je er eigenlijk mee?

Daar sta je dan, midden in je woonkamer. Je hebt net eindelijk besloten om toch dat muurtje eruit te slopen in de hoop dat ‘ie niet dragend was, zodat je een mooie open keuken hebt. Maar ja, nu zit je met een berg puin in je woonkamer. Wat doe je hiermee? Gelukkig kun je snel en eenvoudig een afvalcontainer huren bij jou in de buurt. Zo is binnen no time het afval netjes opgeruimd. Vervolgens hoef je je er niet meer druk om te maken, want het verhuurbedrijf verzorgt het gehele recyclingsproces. Ben je begaan met het milieu en wil je graag dat jouw afval tot op de kleinste vezel herbruikt wordt? Let dan goed op of het verhuurbedrijf van afvalcontainers naar jouw keuze hieraan voldoet.

Wat voor soorten afvalcontainers kun je huren?

Er zijn veel verschillende afvalcontainers die je kan huren. Eigenlijk zijn de afvalcontainers an sich precies hetzelfde: je betaalt daar doorgaans een vaste prijs voor. Het verschil in prijs zit ‘m in het soort afval wat opgehaald moet worden. Het verhuurbedrijf moet alles verder regelen qua verwerking, en tuinafval is nou eenmaal makkelijker te verwerken dan bijvoorbeeld dakafval. Verschillende soorten afvalcontainers die te huur zijn, zijn bijvoorbeeld vuilcontainers voor puin, bouw- en sloopafval, grofvuil, houtafval, grondafval, tuin- en groen afval en dakafval. Woon je op de vierde verdieping, en staat de afvalcontainer op de begane grond op de stoep? Dan kun je een stortkoker huren. Deze huur je vaak per segment, dus hoe hoger je huis, hoe meer segmenten je moet huren. Hierin kun je het puin storten zodat het netjes in de afvalcontainer terecht komt.

Alternatieven voor de afvalcontainer

Heb je heel weinig afval, bijvoorbeeld het afval wat op een evenement of feest verspreid wordt? Dan kun je ervoor kiezen om een aantal prullenbakken te huren: dat scheelt jou weer vegen aan het eind van de dag. Wil je toch zelf je afval wegbrengen? Dat kan! Tegenwoordig kun je witgoed zoals wasmachines en koelkasten niet zomaar meer bij het grofvuil zetten: je kunt een aanhanger of bestelbusje huren waarin je al het puin in één keer naar de vuilstortplaats kunt brengen, opgeruimd staat netjes!