Trouwauto huren

De verhuur van trouwvervoer, waar begon het eigenlijk?

De oorsprong van de blikjes achter een auto als het bruidspaar net getrouwd is, gaat heel ver terug. Vroeger, toen er nog lang geen auto’s waren, ging je na het trouwen in een koets en reed je weg. Er waren blikjes achter de koets vastgemaakt, om jullie, het pasgetrouwde koppel, te behoeden van boze geesten die eventueel jullie geluk tegen willen houden. De boze geesten werden afgeschrikt door het geluid van de blikjes die tegen de keien kletterden. Tegenwoordig is het traditie om blikjes achter een auto te binden, maar gaan jullie trouwen in een Ferrari, Lamborghini of Porsche? Dan zijn die blikjes eigenlijk niet nodig: die boze geesten worden ook wel afgeschrikt door de ronkende motoren van deze superauto’s!

Wat is er allemaal mogelijk? Welke trouwauto’s zijn er te huur?

Er zijn talloze mogelijkheden als trouwvervoer. Je kunt een bakfiets huren, een riksja of een tuk tuk, maar de meeste mensen kiezen er toch voor om een mooie auto te huren om in te verschijnen op de mooiste dag van hun leven. Bij het kiezen van de geschikte trouwauto kan het handig zijn om eens te bedenken wat voor soort dag jullie er graag van willen maken. Voor een echte klassieke bruiloft is een Rolls Royce, Jaguar, Cadillac, Chevrolet, Lincoln, Excalibur, of een mooie limousine zoals een Lincoln limo, Chrysler limousine of, iets stoerder, een Hummer in stretch-vorm, erg toepasselijk. Maar als jullie van plan zijn om een losse, kleine bruiloft te vieren, dan kan zo’n enorm klassieke auto misschien misstaan. Dat wil niet zeggen dat je niet voor een klassieke auto of Oldtimer kunt gaan. Een leuke Volkswagen Kever, een Volkswagen busje of een ouderwetse Londense Taxi is leuk, origineel en past misschien beter bij jullie.

Handige tips om te onthouden bij het kiezen van een trouwauto

De meeste bruidsparen die een mooie trouwauto huren, kiezen er ook voor om een deel van de foto’s die gemaakt worden voor de bruidsreportage met de huurauto te doen. Daarom is het, naast het model van de auto, ook belangrijk dat de kleur van de auto klopt. Ga je bijvoorbeeld niet in het wit, maar in het rood trouwen, dan kan een limegroene ouderwetse Citroën, Mini of Peugeot, hoe mooi ook, enorm vloeken bij de jurk of bij het trouwpak. Veel verhuurbedrijven die trouwauto’s verhuren hebben verschillende auto’s te huur van hetzelfde merk en in dezelfde stijl, denk dus goed na over welke kleur goed past en niet alleen mooi is op zichzelf. Houden jullie als bruidspaar van mooie, sportieve, chique auto’s? Dan kunnen jullie kiezen voor de huur van een trouwauto die je al van ver af aan hoort komen: de V6 of V8 motoren trillen en grommen, jullie zitten achterin op de met leder bekleedde achterbank. Jullie houden elkaars hand vast. Uit liefde, en een beetje omdat het zo spannend is. Jullie komen de hoek om gereden, de hele familie en al jullie vrienden staan te wachten: monden vallen open, ooh’s en aah’s klinken her en der: hebben jullie gekozen voor een cabrio? Of werd het toch een overdekte Bentley, Maserati of Aston Martin? Hebben jullie een keuze kunnen maken? Weten jullie wat voor soort auto het wordt? Dan is het nu zaak om het juiste verhuurbedrijf bij jullie in de buurt te vinden! Vind op Huren.nl jullie droomtrouwauto, huur de auto inclusief chauffeur of vind een verhuurbedrijf waar jullie een trouwauto kunnen huren waar jullie zelf in mogen rijden! Huren.nl wenst jullie heel veel plezier op jullie trouwdag!

{SHOW_PRODUCTS}P10938, P10832,C102,P5832,P10999, P5838, P5837,P1026, P1027, P1024|grid|false|false|false|false{/SHOW_PRODUCTS}