Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Trouwauto huren

De verhuur van trouwvervoer, waar begon het eigenlijk?

De oorsprong van de blikjes achter een auto als het bruidspaar net getrouwd is, gaat heel ver terug. Vroeger, toen er nog lang geen auto’s waren, ging je na het trouwen in een koets en reed je weg. Er waren blikjes achter de koets vastgemaakt, om jullie, het pasgetrouwde koppel, te behoeden van boze geesten die eventueel jullie geluk tegen willen houden. De boze geesten werden afgeschrikt door het geluid van de blikjes die tegen de keien kletterden. Tegenwoordig is het traditie om blikjes achter een auto te binden, maar gaan jullie trouwen in een Ferrari, Lamborghini of Porsche? Dan zijn die blikjes eigenlijk niet nodig: die boze geesten worden ook wel afgeschrikt door de ronkende motoren van deze superauto’s!

Wat is er allemaal mogelijk? Welke trouwauto’s zijn er te huur?

Er zijn talloze mogelijkheden als trouwvervoer. Je kunt een bakfiets huren, een riksja of een tuk tuk, maar de meeste mensen kiezen er toch voor om een mooie auto te huren om in te verschijnen op de mooiste dag van hun leven. Bij het kiezen van de geschikte trouwauto kan het handig zijn om eens te bedenken wat voor soort dag jullie er graag van willen maken. Voor een echte klassieke bruiloft is een Rolls Royce, Jaguar, Cadillac, Chevrolet, Lincoln, Excalibur, of een mooie limousine zoals een Lincoln limo, Chrysler limousine of, iets stoerder, een Hummer in stretch-vorm, erg toepasselijk. Maar als jullie van plan zijn om een losse, kleine bruiloft te vieren, dan kan zo’n enorm klassieke auto misschien misstaan. Dat wil niet zeggen dat je niet voor een klassieke auto of Oldtimer kunt gaan. Een leuke Volkswagen Kever, een Volkswagen busje of een ouderwetse Londense Taxi is leuk, origineel en past misschien beter bij jullie.

Handige tips om te onthouden bij het kiezen van een trouwauto

De meeste bruidsparen die een mooie trouwauto huren, kiezen er ook voor om een deel van de foto’s die gemaakt worden voor de bruidsreportage met de huurauto te doen. Daarom is het, naast het model van de auto, ook belangrijk dat de kleur van de auto klopt. Ga je bijvoorbeeld niet in het wit, maar in het rood trouwen, dan kan een limegroene ouderwetse Citroën, Mini of Peugeot, hoe mooi ook, enorm vloeken bij de jurk of bij het trouwpak. Veel verhuurbedrijven die trouwauto’s verhuren hebben verschillende auto’s te huur van hetzelfde merk en in dezelfde stijl, denk dus goed na over welke kleur goed past en niet alleen mooi is op zichzelf. Houden jullie als bruidspaar van mooie, sportieve, chique auto’s? Dan kunnen jullie kiezen voor de huur van een trouwauto die je al van ver af aan hoort komen: de V6 of V8 motoren trillen en grommen, jullie zitten achterin op de met leder bekleedde achterbank. Jullie houden elkaars hand vast. Uit liefde, en een beetje omdat het zo spannend is. Jullie komen de hoek om gereden, de hele familie en al jullie vrienden staan te wachten: monden vallen open, ooh’s en aah’s klinken her en der: hebben jullie gekozen voor een cabrio? Of werd het toch een overdekte Bentley, Maserati of Aston Martin? Hebben jullie een keuze kunnen maken? Weten jullie wat voor soort auto het wordt? Dan is het nu zaak om het juiste verhuurbedrijf bij jullie in de buurt te vinden! Vind op Huren.nl jullie droomtrouwauto, huur de auto inclusief chauffeur of vind een verhuurbedrijf waar jullie een trouwauto kunnen huren waar jullie zelf in mogen rijden! Huren.nl wenst jullie heel veel plezier op jullie trouwdag!

{SHOW_PRODUCTS}P10938, P10832,C102,P5832,P10999, P5838, P5837,P1026, P1027, P1024|grid|false|false|false|false{/SHOW_PRODUCTS}

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welke limousines kan ik huren?

  Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op jouw zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten limousines: de Chrysler limousine, Excalibur Limousine, Lincoln limousine, Hummer limousine, roze limousine en de Princess vanden Plas limousine. Om te zien welke limo je bij jou in de buurt kunt huren adviseren we je om een kijkje te nemen op de website van de verhuurders.

 • Hoe kan ik een limousine huren?

  Een limo huren is vrij eenvoudig. Een limousine huren doe je vaak via een offerteaanvraag op de website van de verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je de limousine ook direct online reserveren. Bij de aanvraag noteer je alle persoonsgegevens, je wensen en de datum waarop je de limousine wilt huren. De verhuurder neemt vervolgens telefonisch contact met je op om de reservering te voltooien. Bij enkele verhuurder kun je de limousine alleen telefonisch reserveren. Vergelijk de verhuurders en de limousines, vind de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte en doorloop de stappen op de website.

 • Wat is de minimale huurperiode?

  De minimale huurperiode van een limo is afhankelijk van de verhuurder, dit kan variëren van een uur tot één dagdeel. Kijk voor de minimale huurperiode op de website van de verhuurder. Staat de minimale huurperiode niet vermeld op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Bekijk alle verhuurders met een limousine te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.

 • Hoe kies ik de juiste verhuurder?

  Het kiezen van de juiste limousine verhuurder is sterk afhankelijk van jouw wensen, dit hangt vaak weer sterk af van waarvoor je de limo wil huren. Het kan voor een vrijgezellenfeest bijvoorbeeld leuk zijn om een roze limousine te huren, het aantal verhuurders hiervan is vaak wat beperkter. Indien je een limousine wil huren voor een feest kan een minibar en geluidsinstallatie belangrijk zijn. Bekijk of de verhuurder extra kosten rekent voor de drankjes. Er zijn veel verhuurders die ook andere services aanbieden. Denk hierbij aan rondritten, bruiloft ritten, bodyguard service en of foto service voor bijvoorbeeld een bruiloft.

 • Heb ik de mogelijkheid om mijn reservering kosteloos te annuleren?

  Bij veel limousine verhuur is het mogelijk om je reservering kosteloos te annuleren, mits je dit op tijd doet. Hoe ver van tevoren je de reservering dient te annuleren verschilt per verhuurder. De regels omtrent het annuleren staan vermeld in de algemene voorwaarden van de verhuurder, check deze voorwaarden voordat je een limo gaat huren! Zo voorkom je eventuele verrassingen. Een limousine huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl.

 • Wanneer start de huurperiode?

  In de meeste gevallen start de huurperiode zodra de chauffeur bij de verhuurder verstrekt tot hij weer bij de verhuurder arriveert. Hou er dus rekening mee dat je ook betaald voor de reisuren waarbij je zelf geen gebruik maakt van de limousine. Het kan dus voordeliger zijn om een limousine bij jou in de buurt te huren.

 • Hoe en wanneer moet ik betalen voor de reservering?

  Wanneer je een limousine wilt huren moet je vaak een offerte aanvragen. Je kunt vervolgens akkoord gaan met de offerte. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, dan betaal je vaak de reservering via een bankoverschrijving. In enkele gevallen kun je de reservering direct met iDeal betalen. Er zijn ook bedrijven waarbij je op factuurbasis kunt betalen. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niks vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

 • Is het mogelijk de boeking ter plekke te verlengen?

  Of dit mogelijk is ligt vaak af van eventuele vervolg ritten. In overleg met de chauffeur en of kantoor is het mogelijk wanneer de chauffeur geen vervolg ritten heeft. Hoe de extra uren betaald moeten worden verschilt per verhuurder. Bij de ene verhuurder dien je gelijk te betalen en bij de andere verhuurder krijg je na afloop nog een factuur.

Levering

 • Is de limousine voorzien van een chauffeur?

  Afhankelijk van de verhuurder zit er in de meeste gevallen een bestuurder bij de huur van een limo, de kosten van de bestuurder zijn in de meeste gevallen ook in de prijs opgenomen. De chauffeurs worden meestal geëvalueerd op professioneel gedrag, zodat je volledig je gang kan gaan.

 • Wordt de drank in de limousine meegeleverd?

  In de meeste limousine arrangementen zitten er vaak wat drankjes, variërend van champagne tot fris inbegrepen. Het is daarnaast vaak mogelijk om de minibar te laten vullen met dranken naar keus, echter wordt hier vaak wel een meerprijs voor gerekend dus overleg dit met de verhuurder. Om de arrangementen te bespreken willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.