De ideale voetbalavond

Hoe organiseer je de leukste voetbalavond

Kleurt de stad oranje? Is er weer oranje speelgoed te verkrijgen bij de buurtsuper? Liggen de rood-wit-blauwe schminkstiften weer in de winkel? Dikke kans dat het EK of het WK eraan zit te komen. Wil jij met vrienden, met je vereniging, met collega’s of met de buren uit de straat dit jaar eens goed uitpakken bij het supporten van het Nederlandse elftal? Dan hoort het organiseren van een voetbalavond daarbij. Chips en genoeg bier is het begin, maar het kan nog veel beter. En weet je wat nou zo fijn is? Dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten! Door de spulletjes te huren kom je heel voordelig uit en hebben jij en je maten een topvoetbalavond!

Buitenspel of net niet? Huur de juiste techniek

Moet Nederland spelen tegen Duitsland, Spanje of Brazilië? Of is het jouw favoriete club tegen FC Barcelona, FC Milan of Manchester United? Weet je, voetbal is voetbal, al kijken jullie naar Studio Sport, je moet het wel goed kunnen zien. Je kunt ervoor kiezen om een groot televisiescherm te huren. Een ander idee is bijvoorbeeld het huren van een beamer, om daar de wedstrijd op te bekijken. Geen witte, effen muur? Huur ook een easy-up projectiescherm. Dat is een scherm die je heel eenvoudig uitklapt en overal neer kunt zetten en op de juiste hoogte kunt instellen. Wil je echt goede kijkkwaliteit? Huur dan een spanscherm. Dit scherm wordt helemaal strakgespannen, zodat de beeldkwaliteit optimaal is. Zo weet je zeker of je achter de scheids moet staan of niet!

Wat riep de coach nou? Vergeet niet het geluid!

Was het fluitje nou voor of na dat ene schot op doel? Als iedereen erdoorheen tettert en als de buurvrouw van schuinboven net vraagt of je nog een biertje wil kan je niet horen wat die ene speler van Bayern München tegen onze speler zei! Voorkom frustraties als deze en huur goede speakers! Al helemaal handig als je buiten een opstelling maakt met de beamer en het scherm. Je kunt ook een hele geluidsset huren, zodat alle genodigden alles goed kunnen horen. Nog een handige tip: spreek met iedereen af om belangrijke vragen (over bier en het leven in het algemeen) alleen in de rust of na de wedstrijd te behandelen.

De puntjes op de i zetten

Heb je de hele installatie georganiseerd, gaat het regenen! Dat wil je niet hebben natuurlijk. Wees de weersvoorspelling voor en huur een of meerdere partytenten! Wist je dat sommige verhuurbedrijven zelfs oranje partytenten verhuren? Zo blijf je lekker in oranjestemming, ook al regent het stront van de daken. Voor of na de wedstrijd kun je ook voor entertainment zorgen. Huur een tafelvoetbaltafel zodat jullie de mooiste moves na kunnen doen. Of beter nog: huur een Xbox of Playstation, zodat jullie ook zelf kunnen spelen! Zorg voor genoeg controllers, zodat iedereen mee kan doen. Liever in het echt een potje spelen maar niet de tuin uit hoeven? Huur een pannaboarding en daag je buurjongen uit. Genoeg van voetbal? Amuseer jezelf en je gasten door het huren van een pokertafel. Als het mooi weer is kan een mooie barbecue of American barbecue niet ontbreken, en voor tijdens de wedstrijd huur je een biertap en een frituur: bier en vlammetjes, net zoals in de voetbalkantine zelf!