Laat je inspireren bij het regelen van de bruiloft!

Daar komt de bruid, daar komt de bruid! Voordat de eerste klanken van de Bruiloftsmars de ruimte zullen vullen zijn er ontelbaar veel voorbereidingen gedaan, dingen geregeld, trouwjurken gepast, trouwauto’s afgekeurd, ballonnen uitgekozen getuigen gekozen, bruismeisjes mentaal voorbereid, ringen uitgekozen, mensen uitgenodigd, tafelzettingen geschreven, geschrapt en weer herschreven, en nog veel meer. Het enige nadeel aan een bruiloft, naast het vele regelen als je daar niet van houdt, is het kostenplaatje. Zonder dat je het doorhebt kan het geven van een trouwfeest een grote uitgave worden. Vaak is dat helemaal niet de bedoeling van de bruid en bruidegom, die willen gewoon een leuk feestje geven en hun liefde voor elkaar vieren.

Kleding maakt de man. En de bruid.

De oplossing is natuurlijk om de benodigdheden voor je trouwfeest te huren. Tot zelfs de trouwjurk van de bruid kan gehuurd worden. Sommige bruidjes willen graag hun eigen jurk, die speciaal voor hen gemaakt is, die ze vervolgens in de kast hangen en koesteren. Een erg romantisch idee, maar wel heel duur. Trouwjurken die je kunt huren zijn vaak nog beter van kwaliteit, de kwaliteit die je niet zou kunnen betalen als je de jurk koopt. Maar door te huren kun je toch in die ene prachtige jurk trouwen. Kies je voor een traditionele, witte prinsessenjurk, of ga je voor een moderne korte of gekleurde versie? Een leuk idee: voor het trouwen kun je kiezen voor een maagdelijk witte enorme Sissi-jurk, en voor het feest ’s avonds kun je een mooie cocktailjurk of hippe galajurk huren. Over gelegenheidskleding gesproken, ook de mannen kunnen natuurlijk kiezen voor het huren van een pak. Jullie goede vriend is getuige maar gaat zelfs in de winter door het leven op afgetrapte slippers en net iets te grote Hawaii-shirts? Ook hij kan terecht bij een verhuurbedrijf voor mooie smokings, jacquets, Rokkostuums of pakken.

Trouwvervoer huren, wat past er bij het bruidspaar?

Op de trouwdag mogen de bruid en bruidegom zich voor een dagje de koning te rijk voelen. Wat daar bij hoort is natuurlijk een mooie koets, vier glanzend geborstelde paarden, een paar lakeien en wat voetvolk. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie limo. Trouwvervoer is tegenwoordig niet alleen maar een mooie klassieke auto zoals een luxe Excalibur of een grappige oude Kever. Houdt het bruidspaar van James Bond? Dan verschijnen ze natuurlijk in een Aston Martin. Houden ze van racen en power? Dan is een Ferrari, Porsche of Lamborghini de ideale trouwauto. Houdt het trouwpaar niet van auto’s? Dan zijn er alsnog opties te over: wat dacht je van een riksja, tuk tuk of bakfiets.

Hoe maak je gehuurde statafels toch persoonlijk?

Dan: de inrichting. Waar is het trouwfeest? Is alles op het gebied van catering aanwezig of wil je dit graag huren? Hoeveel gasten zijn er uitgenodigd? Je kunt bij veel verhuurders terecht voor het huren van tafelgerei zoals bestek, borden en de juiste glazen. Zorg wel dat die onhandige tante die altijd nét iets teveel drinkt op feestjes uit de buurt blijft van het gehuurde aardewerk. Laat haar beter zitten op een van de stoelen die je gehuurd hebt, of hangen aan een gehuurde statafel. Lijkt het je saai en onpersoonlijk om stoelen en tafels te huren? Fleur de meubels die je gehuurd hebt dan op met linten in de kleuren van de accenten die het bruidspaar in hun kleding hebben verwerkt. Zo maak je de aankleding in één klap persoonlijk. Is het trouwfeest buiten? Zorg er dan voor dat overal rekening mee gehouden wordt: is het een hele warme dag? Zorg dan voor parasols. Gaat het regenen? Zorg dan voor een of meerdere partytenten, stertenten of pagodetenten. Overdag aangenaam maar ’s avonds koud? Kies dan voor het huren van terrasverwarming en eventueel verlichting.