Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Huurideeën voor jouw babyshower

Een echte Amerikaanse babyshower geven

Wat Amerika ons gebracht heeft naast hamburgerketens en Hollywood? Babyshowers! Steeds vaker wordt dit gezellige festijn gevierd. Een babyshower is niet vergelijkbaar met een kraamfeest of kraamvisite: de babyshower wordt traditioneel gegeven vóórdat de toekomstige moeder zal gaan bevallen. Dit is, omdat de vrouwen dan tips en trucs kunnen meegeven aan de zwangere vrouw. Vandaar zijn er ook alleen vrouwen toegestaan op een babyshower en wordt het feest meestal een of twee maanden voor de bevallingsdatum gegeven. Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo strikt, wil je het vieze luierspel per se met je man spelen, dan mag dat natuurlijk gewoon, lachen juist!

Wat voor leuke huurideeën zijn er voor een babyshower

Het leuke aan het geven van een babyshower is, dat je met vriendinnen een themafeest kunt geven. Weet je al of het een jongen of een meisje wordt? Dan kun je kiezen om bijvoorbeeld de aankleding helemaal blauw of helemaal roze te laten zijn. Bij Huren.nl vind je verschillende verhuurbedrijven van bijvoorbeeld ballonnen: zo kun je kiezen voor lekkere grote of gekke ballonnen, of huur ballonnen in een aantal verschillende kleuren: bijvoorbeeld zowel roze als blauw of een neutrale kleur zoals groen of geel als je het geslacht van de baby nog niet weet of als je het niet wilt verklappen. Wil je wat meer uitpakken, dan kun je ook een mooie ballonnenboog of twee ballonnenpilaren huren. Ook een opblaasboog of andere eyecatchers kun je natuurlijk huren bij verschillende verhuurders. Enneh, waarom wachten totdat de baby er is? Je kunt nu al een grote opblaasbare baby huren en die in de tuin zetten! Ook leuk om je vriendin die haar babyshower gaat geven met zoiets te verrassen. Ze staat ’s ochtends op, heeft de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de babyshower, doet de gordijnen open, en ziet een enorme ooievaar in de tuin staan. Die heb jij natuurlijk gehuurd bij een verhuurder via Huren.nl!

Wat kun je huren voor een chique babyshower?

Wil je een echt sjiek themafeest geven zoals de Amerikaanse vrouwen van rijke komaf dat doen? Als je een mooie cocktailjurk huurt (eentje met stretch), en aan je vriendinnen vraagt of ze dat ook willen doen, dan kunnen jullie een echte chique babyshower houden. Het leuke is dat je dan wel te gekke spelletjes kunt doen. De klassieke ‘vieze luier’ blijft leuk: gebruik pindakaas, ontbijtkoek of chocoladepasta om in de luier te doen, en je vriendinnen zullen huiveren. Ook leuk om te doen: babyshower-hints! Is het mooi weer? Dan kun je je babyshower buiten in de tuin geven. Je kunt bijvoorbeeld een paar zitzakken huren, deze gezellig in de tuin draperen en daarop kunnen jullie kletsen, hilarische herinneringen ophalen en degene die zwanger is voorbereiden op het moederschap. Gaat het misschien regenen of schijnt de zon erg fel? Huur een partytent! Komen er veel vriendinnen? Dan kan het zijn dat je niet genoeg van dezelfde glazen hebt. Dat is helemaal niet erg gelukkig, want je kunt makkelijk een paar extra borden, glazen en bestek huren via Huren.nl. Op deze borden kunnen jullie dan lekkere cupcakes uitstallen, want ehm, de dag ná de babyshower is pas balansdag!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat voor soort springkussens kan ik huren?

  Als je een springkussen wilt huren is hiervoor ontzettend veel keuze. Niet alleen door het grote aantal verhuurbedrijven maar ook doordat er veel verschillende soorten springkussens zijn. Bij kinderfeestjes moet je rekening houden met het aantal kinderen dat er komen. Er is namelijk voor de verschillende formaten luchtkussens een maximaal aantal kinderen dat er tegelijk op mag. Ook niet elk springkussen is voor iedere leeftijd geschikt. Zo is een interactief of shooting springkussen niet geschikt voor zeer jonge kinderen. Let bij het kiezen van een springkussen altijd op de minimum- of maximumleeftijd die bij de attractie vermeld staat. Voordat je een kussen huurt is het ook handig om te bedenken waar je het springkussen wilt neerzetten. De grote springkussens zoals het multiplay springkussen en het bewegende springkussen nemen namelijk veel ruimte in beslag. Benieuwd welk type of formaat springkussen het beste bij jouw wensen past? Laat je adviseren door het verhuurbedrijf!

 • Moet je bij borg betalen bij springkussenverhuur?

  Enkele verhuurders vragen borg. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van het soort luchtkussen en de huurperiode. De borg varieert tussen de €25 en €100. Bij de meeste verhuurders die borg vragen betaal je de borg op het moment dat het springkussen wordt overgedragen.

 • Hoe lang van te voren moet ik een luchtkussen reserveren?

  We raden je aan om een springkussen zo ver mogelijk van tevoren te reserveren. Vooral tijdens de zomermaanden is springkussenverhuur zeer populair. Huur zo ver mogelijk van te voren een springkussen, zo vergroot de kans dat je het springkussen succesvol in je bezit hebt op de door jou gekozen dag.

 • Kan ik mijn reservering annuleren bij slecht weer?

  Dit verschilt sterk per verhuurder. Vaak hanteert de verhuurder een regeling zoals een 'mooi weer garantie'. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering kosteloos kunt annuleren als de regenkans een X aantal procent is. Check voordat je gaat huren wat de regels zijn omtrent annuleren en voorkom onenigheid.

 • Zijn de blower, haringen en het grondzeil inbegrepen bij de prijs?

  Deze benodigdheden zijn vaak bij de prijs inbegrepen. Een haspel niet, deze kun je vaak apart huren. Controleer voor de zekerheid bij de verhuurder welke accessoires en benodigdheden bij de prijs zijn inbegrepen.

 • Op welke manier kan ik betalen?

  Bij het online reserveren van een luchtkussen kun je in sommige gevallen meteen met iDeal betalen. Bij enkele verhuurders betaal op het moment dat het springkussen wordt geleverd. In andere gevallen kun je ook achteraf betalen met AfterPay of op factuurbasis. Bekijk de mogelijkheden bij de door jou gekozen verhuurder of overleg met het verhuurbedrijf over de mogelijkheden.

Levering

 • Kan ik een springkussen laten bezorgen?

  Bij vrijwel elk springkussen verhuurbedrijf is het mogelijk om een springkussen op locatie te laten bezorgen. De meeste verhuurders leveren het springkussen gratis tot een bepaalde afstand. Daarna rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer.

 • Wordt het springkussen voor mij opgebouwd?

  In de meeste gevallen moet je het springkussen zelf opzetten. Een springkussen zet je binnen enkele minuten op en is vaak niet moeilijk. Bij de levering krijg je in de meeste gevallen instructies over het opzetten en het gebruik van het springkussen. Het moeilijkste deel van het opzetten is het versjouwen. Houd er rekening mee dat je wellicht een tweede persoon nodig hebt om het springkussen te verplaatsen.

 • Worden aggregaten of haspels meegeleverd?

  In bijna alle gevallen wordt een aggregaat en/of haspel niet meegeleverd. In veel gevallen zijn deze producten wel te huur bij een springkussen verhuurder. Met een aggregaat ben je niet afhankelijk van een stroompunt in de buurt en kun je het springkussen opzetten waar je maar wilt. Bekijk de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf.

 • Kan ik een springkussen zelf ophalen?

  In veel gevallen kun je het springkussen ophalen. Bespreek van te voren goed welk tijdstip het beste uitkomt. Een gemiddeld opblaaskussen weegt tussen de 50 en 150 kilo. De meeste springkussens kun je met 2 personen inladen en opzetten.

 • Wat gebeurt er tijdens de levering?

  Voordat je een luchtkussen gaat ophalen of ontvangt is het handig om te weten wat je nodig hebt. Neem bij de levering altijd een legitimatiebewijs mee en zorg dat je de eventuele borg kunt betalen. Of je dit contant of per pin moet betalen hangt af van het verhuurbedrijf. Controleer dit daarom voorafgaand aan de huurperiode goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gebruik

 • Moet ik het springkussen schoonmaken na gebruik?

  De meeste verhuurders stellen het zeer op prijs als je het springkussen even met een doekje schoonmaakt. Het schoonmaken kan namelijk alleen bij een opgeblazen springkussen. Wanneer het springkussen vies wordt geretourneerd worden er vaak schoonmaakkosten verrekend door het verhuurbedrijf. Voorkom dit door jouw springkussen netjes en schoon te retourneren bij het verhuurbedrijf.

 • Ik wil het springkussen op een harde ondergrond plaatsen, mag dat?

  Ja, dat mag bij vrijwel elk springkussen. Leg er wel altijd een grondzeil onder en zet het springkussen vast zodat hij niet teveel heen en weer schuift. Een grondzeil wordt vaak meegeleverd.

 • Wat moet ik doen bij regen?

  Dek zo snel mogelijk de stroomaansluiting af! Bij regen is het handig om het luchtkussen gewoon opgeblazen te laten. De meeste springkussens kunnen goed tegen regen. Wanneer je het springkussen uit zet zal hij in elkaar zakken en vollopen met water. Laat daarom het springkussen altijd opstaan. Haal de kinderen naar binnen en wacht tot de bui is afgelopen. Als de bui over is kun je het springkussen makkelijk droogmaken met een doek. Lekker doorspringen als het een beetje regent? Kies dan voor een overdekt springkussen.

 • Moet er toezicht zijn op het springkussen?

  Ja, het luchtkussen dient altijd onder toezicht te blijven van een volwassen persoon. Het springkussen mag niet onbeheerd achtergelaten worden. Dit om ongelukken te voorkomen.

 • Kan ik het luchtkussen aansluiten via een verlengsnoer?

  Als je een verlengsnoer tot 25 meter gebruikt dan kan dit. Als je meerdere of langere verlengsnoeren gebruikt, raak je spanning kwijt. Bij een volbelast stopcontact en een verlengsnoer van bijvoorbeeld 100 meter zal een springkussen blower niet goed werken. Gebruik een zo kort mogelijk verlengsnoer of haspel en gebruik een leeg stopcontact.