Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Bedrijfsfeest huren

Alles over het huren van benodigdheden voor een bedrijfsfeestje

Bedrijfsfeesten zijn er om iets te vieren, maar ook om een beetje nader tot elkaar te komen. Het bevordert de werksfeer enorm als je als collega’s ook eens gesprekken met elkaar kunt voeren die niet over het werk gaan. Een bedrijfsfeestje is hier het uitgelezen moment voor. Of er nou een succes binnen het bedrijf gevierd wordt, of het een jaarlijks feest is op het werk, Het gaat erom dat collega’s plezier met elkaar kunnen beleven. Daar heb je een leuke locatie voor nodig, of een locatie die leuk wordt aangekleed. Vaak goedkoper dan een zaaltje regelen, en stiekem ook heel leuk (je mag ineens biertjes drinken in de kantine).

De locatie van het bedrijfsfeest aankleden

Het scheelt enorm in de kosten als je zoveel mogelijk producten huurt in plaats van aanschaft. Bedrijfsfeesten zijn er niet veel, dus het zou zonde zijn als de spullen de overige tijd in de kast stof zouden staan vangen. Huur daarom bijvoorbeeld een partytent voor buiten, statafels voor buiten en binnen, stoelen, tafels met tafelrokken en chafing dishes voor het buffet, en bestek, borden en glaswerk. Huur alleen wat je nodig hebt, maar zorg ervoor dat je niet met te weinig komt te zitten. Zet op elke tafel een bakje borrelnootjes en een bloemetje, dat staat gelijk gezellig en je waant je in een gezellig café, in plaats van in de bedrijfskantine.

Hoe krijg je de perfecte sfeer op een bedrijfsfeestje?

Is het de bedoeling dat er gedanst wordt op het bedrijfsfeest? Zorg dan dat de gasten uitgenodigd worden om te dansen: het moet er aantrekkelijk uitzien. Huur bijvoorbeeld een dansvloer. Je kunt een dansvloer huren met ledverlichting, die net als in de film Saturday Night Fever oplicht in verschillende kleuren. Huur een geluidsinstallatie met goede boxen. Kan het neefje van de baas goed DJ’en? Zorg dan voor een DJ-tafel, een draaitafel en een mengpaneel. Je kunt net zo hard muziek door een ruimte laten schallen, het is sfeerloos zonder discoverlichting. Huur een paar standaard discolampen. Let op, deze kun je niet zomaar aan het systeemplafond hangen. Er zijn speciale standaards te huur waarop je de lampen kunt bevestigen. Wil je dat de gasten ook wat leuks te doen hebben? Huur dan twister (opblaasbaar) of een ander leuk spel waar je met zijn allen om kunt lachen. Huren.nl wenst je een fijn bedrijfsfeest!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat voor soort tenten kan ik huren?

  Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op jouw zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten tenten: de partytent, leger tent, pagodetent, tipi tent, alu tent, spantent, stretch tent, starshade tent, dome tent, circus tent, membraantent, werk tent, opblaasbare tent, opslagtent en de transparante tent. Klik op het soort tent waar je naar op zoek bent en wij tonen je alle bedrijven die actief zijn in de tent verhuur, specifiek op het product dat jij zoekt bij jou in de buurt. Een tent huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl.

 • Is de tent waterdicht?

  Ja, in de meeste gevallen zijn de tenten water- en winddicht. Wel kan het gebeuren dat als de tent niet goed opgezet is, er lekkage kan ontstaan. Twijfel je toch nog over de waterdichtheid van de tent? Neem dan contact op met de verhuurder.

 • Moet bij borg betalen bij tentenverhuur?

  Bij het huren van een tent moet je bij bijna elke verhuurder borg betalen. De borg varieert tussen de €100 en €1.000 en is afhankelijk van het soort tent en de huurperiode. Bij de meeste verhuurders betaal je de borg op het moment dat je tent op komt halen of laat bezorgen. Mits alles in orde is, wordt de borg na ontvangst van de tent teruggestort op je rekening.

 • Wat is de minimale huurperiode van een tent?

  De minimale huurperiode kan sterk verschillen per soort tent, een partytent kan bijvoorbeeld een kortere huurperiode hebben dan een circustent. In de meeste gevallen is de minimale huurperiode langer dan één dag. We adviseren om meer informatie te vragen bij de door jou gekozen verhuurder.

 • Waar moet ik op letten bij tentenverhuur?

  Een tent huren is makkelijk maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je bedenken hoeveel mensen er komen. Het aantal mensen bepaald welk soort tent je nodig hebt. Geef je een klein feestje? Dan is een partytent geschikt. Geef je een groot feest? Dan kun je het beste een grote tent zoals een spantent huren. Voordat je een tent huurt raden we je ook aan om goed naar het weer te kijken. Wordt het koud en regenachtig? Kies dan voor een gesloten tent. Wanneer het erg warm wordt is het verstandig om voor een open tent zoals de stretchtent of starshade tent te kiezen. Vergelijk de verhuurbedrijven niet alleen op de prijzen maar ook het service aspect. Bekijk of de door jou gekozen verhuurder de tent levert en of hier kosten aan verbonden zijn. Check ook of de verhuurder de tent opbouwt en of de verhuurder goede recensies heeft.

Levering

 • Kan ik de tent laten bezorgen?

  In de meeste gevallen kan de tent bezorgd worden. Houd er wel rekening mee dat er in de meeste gevallen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Naast het bezorgen kun je bij veel bedrijven de tent ook laten op- en afbouwen. In de meeste gevallen staan de bezorgkosten van het verhuurbedrijf op de website van de aanbieder. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met de verhuurder.

 • Wordt de tent voor mij opgebouwd?

  Dit verschilt per verhuurder en het soort tent. Vaak kun je de partytent, vouwtent, legertent en andere kleine tenten zelf opbouwen. De grote tenten worden vaak door de verhuurder gebouwd. Dit is in enkele verhuurders bij de huurprijs inbegrepen. Bij de tenten die je zelf moet opbouwen zit vaak een duidelijke handleiding. Bekijk bij elke verhuurder of er extra opbouw kosten zijn.

Gebruik

 • Is er tentverwarming mogelijk?

  In veel gevallen is het mogelijk om een tentaccommodatie te verwarmen. Enkele verhuurders bieden verwarmingselementen aan die ervoor zorgen dat er een aangename temperatuur ontstaat in de tent. Een terrasverwarmer is bijvoorbeeld ideaal voor het verwarmen van een tent. De kosten van de verwarmingselementen zijn nooit bij de huurprijs van de tent inbegrepen. De extra kosten variëren en wordt bepaald door de grootte van de tent en de huurperiode.

 • Heb ik een vloer nodig in een tent?

  Een vloer is niet altijd nodig. Maar door gebruik van een vloer voorkom je dat kou uit de grond optrekt en je koude voeten krijgt. Ook zorgt de vloer dat het gras niet kapot gelopen wordt en je geen vieze schoenen krijgt.

 • Zijn de tenten brandveilig?

  Veel van de tenten hebben gekeurde zeilen. Dit is echter niet bij alle tenten het geval. Voordat je een tent huurt is het handig om te kijken of de tent brandveilig is. Partytenten en vouwtenten zijn vaak niet brandveilig. De grotere tenten zijn vaak wel brandveilig. Wil je zeker zijn dat de door jou gekozen tent veilig is? Vraag dan naar de certificaten bij het verhuurbedrijf.

 • Hoe veranker je de tent?

  Je verankert de tent makkelijk met behulp van haringen en scheerlijnen. Wanneer het niet mogelijk is om haringen te gebruiken, bijvoorbeeld op een harde ondergrond, dan kan je het beste contact opnemen met de verhuurder. Vaak heb je de mogelijkheid om gewichten of speciaal verankeringsmateriaal bij te huren.