Een geslaagd kinderfeestje geven

De ingrediënten voor een geslaagd kinderfeest

Het leuke van kinderen is dat ze langzaamaan een eigen wil creëren. Kinderen krijgen een eigen mening, en beginnen hoe ouder ze worden hoe meer te discussiëren met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook met hun ouders. Dit kan voor hilarische gesprekken zorgen en is erg leuk en vertederend om te zien. Het enige moment waarop de eigen wil van kinderen net iets minder goed uitkomen, is bij het organiseren van hun kinderfeestje. Kinderen willen altijd groter, beter, spannender en duurder dan de kinderfeestjes van hun vriendjes. Je kunt met een busje naar de dierentuin, een pretpark of naar de film, maar als je het nou eens origineel aanpakt, dan is jouw kind zeker weten verrast en zal de trots zijn dat zijn of haar papa en mama dit toffe feest hebben bedacht.

Terug naar af: een ouderwets kinderfeest via Huren.nl

Weet je wat nou zo handig is? De meeste benodigdheden voor een geslaagd kinderfeestje zijn gewoon te huur. Huren.nl heeft de verhuurbedrijven van dit soort producten verzameld en op een rijtje gezet, zodat je als ouder snel en gemakkelijk een kinderfeestje kunt organiseren. Zegt de clown voor aankomend weekend af? Regent het al de hele week en klaart het maar niet op? Als er een alternatief plan bedacht moet worden heb je via Huren.nl al snel een verhuurder gevonden waarbij je direct terecht kunt. Maar ja, wat ga je doen dan met die kinderen? Ze zijn tegenwoordig zo hoteldebotel van videospellen, films en actie, hoe kun je hun fantasierijke hoofdjes nog verrassen? Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om juist eens helemaal terug naar af te gaan. Niks computers, geen internet, nee: ouderwetse Oudhollandse spellen of zeskampspellen! De kinderen zullen zich een breuk lachen om de kamelenrace, het broeklopen, de waterkakrace of het helmlopen. Dit soort spellen komen het beste tot hun recht als het een beetje lekker weer is, omdat er veel water aan te pas komt. Je kunt de koters aan het eind van een winterdag moeilijk nat en half bevroren teruggeven aan hun ouders natuurlijk. Wil je dat de kinderen elkaar aanmoedigen? Huur dan een megafoon, zo wordt het nog leuker voor de kinderen om bemoedigende teksten naar elkaar te joelen.

Nog meer leuke ideeën voor een kinderfeestje, de verhuurders helpen!

Een verkleedfeestje is altijd leuk. Laat ze de kinderen rollenspellen spelen, laat ze spelen en ravotten in de tuin in hun cowboypakken, indianentooien en prinsessenjurken. Wat zeg je? Heb je niet zo veel verkleedkleding? Natuurlijk niet! Wie wel? Nou: de verhuurbedrijven natuurlijk! Via Huren.nl vind je de verhuurders van verkleedkleding voor kinderen bij jou in de buurt. Wil je echt leuk bezig zijn met de kinderen tijdens het kinderfeestje? Huur dan een poffertjesbakplaat of pizzaoven, en laat de kinderen hun eigen poffertjes of pizza maken. Laat ze zelf kiezen wat erop gaat (leg de gekste dingen neer: hoe creatiever en uitbundiger, hoe leuker), en help ze met het bakken van de pizza. Wat ook erg leuk is om te hebben op een kinderfeestje is een limonadeapparaat. Je kunt heel veel verschillende soorten limonadeapparaten huren. Sommige bedien je met een pedaal op de grond, en sommige met de hand, maar altijd komt er overheerlijke ranja uit een konijn, olifant of ander raar beest. Heb je al drie jaar lang je kind proberen te verrassen met een verjaardagsfeestje waar je met de kinderen verstoppertje, tikkertje en ezeltje prik speelt, en wil het nu echt wel eens wat nieuws, dan kun je twee dingen doen. Je kunt een enorme opblaasbare ezel huren om daar ezeltje prik mee te spelen, of je kunt een keertje echt goed uitpakken en bijvoorbeeld een rodeostier, opblaasbaar twister, of een springkussen huren. Je kind zal je eeuwig dankbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat de ouders van de vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind je vanaf nu enigszins apart zouden kunnen gaan aankijken: dat komt omdat ze geen idee hebben hoe ze dit feest ooit moeten toppen.