Schilderen in huis, wat kan ik huren?

Van plan om te gaan schilderen? Huren.nl geeft tips en ideeën

Je hoeft je niet te schamen, er zijn veel meer mensen dan je denkt die ooit halverwege het schilderen van hun plafond zijn opgehouden. Misschien omdat de verf op was, misschien omdat het zomaar besloten werd. Het moet er nu maar eens van komen: het hele plafond overschilderen. Ja, het hele plafond! Doormiddel van het huren van de juiste producten en hulpjes is het schilderen van muren, plafonds en gevels ineens een stuk makkelijker en leuker. Huren.nl geeft tips!

Huurtips om zo efficiënt mogelijk te schilderen

Als je een plafond, een hoge muur of een andere moeilijk te bereiken plek wilt schilderen, kan het handig zijn om een steiger te huren, zodat je overal makkelijker bij kunt. Verplaats alle meubels in de kamer naar één kant of zet ze tijdelijk in een opslagruimte die je gehuurd hebt. Je kunt bijvoorbeeld een kamersteiger huren, deze steiger is klein en compact, en makkelijk te verrijden zodat je het hele plafond kunt bereiken en makkelijk kunt schilderen. Je kunt staand schilderen op de steiger, maar wist je dat Michelangelo de Sixtijnse Kapel liggend op zijn rug heeft geschilderd? Als jouw kamer of de ruimte die je gaat schilderen erg klein is kun je ook een trapladder of vouwladder huren. Deze ladders zijn bij verschillende verhuurbedrijven in verschillende maten te huur. De vouwladder kun je ook vaak op hoogte afstellen. Ga je buiten schilderen? In dat geval is het huren van een telescoopladder misschien handiger. Een telescoopladder is een uitschuifbare ladder die je op verschillende hoogtes kunt instellen. Voor het echte schilderwerk kun je ook een gevelsteiger of hoogwerker huren, zodat je tot aan de nok kunt schilderen.

Handige accessoires te huur om het schilderen makkelijk te maken

Het kan zomaar zijn dat er een dikke laag verdroogde, afgebladderde verf zit op de plek wat jij een nieuw likje hoogglans wil geven. In dat geval kun je een verfafbrander huren. Hiermee kun je heel eenvoudig oude verf verwijderen. Ga je schilderen in je nieuwe huisje, maar doet de verwarming het nog niet? Dan kun je een elektroheater huren of, als je nog geen elektriciteit hebt, een gasheater. Hiermee hoef je niet al kou kleumend te schilderen. Als je bepaalde vlakken wil schilderen, of tot een bepaalde hoogte, kun je een meetlaser huren. Hiermee kun je strakke meetlijnen op muren en plafonds maken. Natuurlijk heb je ook spullen nodig waarmee je de verf op de muur kunt krijgen. Heb je al eens gedacht aan het huren van een airless spuit? Hiermee kun je in een keer een goed dekkende laag verf op de muur spuiten. Let wel op dat je alles wat niet geverfd mag worden goed afdekt met folie of zeil. Huren.nl wenst je veel schilderplezier!