Aanhangwagens huren

Alle aanhangwagens op een rij: Huren.nl legt uit

Of je nou op vakantie gaat en een aanhangwagen mee wil nemen voor de tent en andere spullen die niet in de auto zelf passen, of een aanhangwagen wil huren voor een dagje omdat je grofvuil naar de vuilverwerkingsplaats wil brengen, op Huren.nl vind je de verhuurbedrijven van heel veel verschillende aanhangwagens. Elke aanhangwagen is weer geschikt voor een ander doel, maar hoe weet je welke aanhangwagen jij moet hebben? Huren.nl geeft graag tips!

Een aanhangwagen huren voor vervoer van losse spullen

Als je van plan bent om een aanhangwagen te huren voor het vervoeren van zand, grond of ander los materiaal, dan is het handig om een kiepaanhangwagen te huren. Deze aanhangwagen kan namelijk vaak meerdere kanten op kiepen, zodat je de lading makkelijk kan lossen op plaats van bestemming. Is de lading die je moet vervoeren niet los, en geeft het niet dat het in de buitenlucht vervoerd wordt? Dan kun je een open aanhanger huren. Er zijn open aanhangwagens te huur in verschillende groottes. Als je niet veel goederen hoeft te verhuren kan het zomaar voordeliger zijn om een kleine open aanhangwagen te huren. Veel verhuurders bieden ook extra’s aan zoals een zeil en sjorbanden die je kunt gebruiken/huren, zodat je de lading goed kan afdekken. Als je spullen wil vervoeren die je veilig en droog wil houden, huur dan een aanhanger met huif of boedelbak. Er zijn zelfs gesloten aanhangwagens te huur waarvan de ‘muurtjes’ niet van zeil zijn maar van hard materiaal. Veel van dit soort aanhangers zijn te huur met een enkele wielas, of in tandemvorm. Vaak is een tandemaanhangwagen makkelijker te manoeuvreren, maar dit is niet altijd het geval.

Een speciale aanhanger huren voor specifieke producten of apparaten

Er zijn veel aanhangwagens te huur die je kunt huren als je een specifiek product of voertuig wil vervoeren. Denk hierbij aan een motoraanhangwagen, een boottrailer, een machinetranporter of een autotransporter. Deze laatste twee aanhangwagens lijken heel erg op elkaar, maar een machinetransporter is vaak groter en sterker. Zorg altijd dat je de voertuigen goed vastzet op de trailer/aanhangwagen. Andere specifieke aanhangwagens die te huur zijn, zijn bijvoorbeeld de haspelaanhangwagen, waarop je haspels kunt plaatsen en bekabeling op kunt oprollen/uitrollen, handig voor rioolwerkzaamheden etc., en de groenaanhangwagen. Dit is een soort gesloten aanhangwagen met een kooiconstructie, zodat hij licht is, en waarin je makkelijk tuinafval kunt vervoeren. Wil je etenswaren of spulletjes koel vervoeren? Dan kun je een koelaanhangwagen huren! Het is vaak wel handig om op tijd te reserveren zodat je de koelaanhanger gekoeld kunt ophalen. Tot slot: bedenk je je nu opeens dat je helemaal geen trekhaak op je auto hebt? Dan is het huren van een autobus vaak een goed alternatief!