Klussen aan de kinderkamer

Kinderkamer maken? Huren.nl weet wel raad

Allereerst wil Huren.nl je natuurlijk van harte feliciteren, als jij een kinderkamer wil gaan (ver)bouwen, betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat er een baby op komst is, en dat mag gevierd worden! Daarom heeft Huren.nl eens goed nagedacht en heeft hieronder handige tips en ideeën verzameld zodat je op een voordelige manier een prachtige babykamer kunt maken!

Renoveren en verbouwen van de kamer tot een mooie babykamer

Weet je al of het een jongetje of een meisje wordt? En ben je er al over uit of je de babykamer daarop wilt inrichten of juist niet? Je kunt er ook voor kiezen om de babykamer ‘neutrale’ kleuren te geven, zoals babygroen of lichtgeel. Zalmkleurig is ook erg mooi maar lijkt natuurlijk wel een beetje op roze (dus kan leuk zijn als je een meisje verwacht maar geen standaard roze kamer wil). Afhankelijk van hoe de kamer eraan toe is, is er veel of weinig werk te verrichten. Hangt er oud behang aan de muur dat eraf moet? Huur dan een rolprikker en een behangstoomapparaat. De rolprikker maakt gaatjes in het behang zodat het stoom beter het behang penetreert, en zo haal je het behang er in een wip vanaf. Ligt er oud tapijt op de vloer en wil je een houten vloer of bijvoorbeeld laminaat? Een goede keuze, dit houd je makkelijker schoon. Maar eerst moet het oude tapijt eruit: huur een tapijttrekker of tapijtstripper zodat je het er zo uittrekt. Oud parket mooi renoveren kan eenvoudig met een parketschuurmachine. Wil je laminaat in de nieuwe kamer? Huur dan een laminaatsnijder zodat je de vloer precies passend kunt maken. Met de meeste laminaatzagen/vloerzagen kun je ook op verstek zagen zodat je mooie hoeken krijgt. (Ook handig voor de plintjes)

 

Huren.nl heeft een originele designtip!

Huren.nl heeft nog een leuke tip voor in de babykamer: je kunt natuurlijk een leuk behangetje uitkiezen, een behangtafel huren en de babykamer op deze manier opfleuren. Ook een likje verf bestellen, een kamersteiger of ladder huren en de muren op deze manier letterlijk en figuurlijk een kleurtje geven is al heel wat. Maar hoe leuk is het om zelf een muurschildering te maken voor de jongste aanwinst in het gezin? Je hoeft helemaal geen Rembrandt of Van Gogh te zijn. Het makkelijkst is om een beamer te huren, deze aan te sluiten op je laptop, en een mooi plaatje op de muur te projecteren (met een projectietafel werkt dit ook en gaat dit direct via een doorzichtig blaadje en niet via digitale omwegen). Maak de kamer donker zodat je het plaatje dat op de muur geprojecteerd wordt goed te zien is, en het grote overtrekken is begonnen!