Koelkast vervoeren

Hoe kan een koelkast het beste vervoerd worden?

Zit je midden in een verhuizing en wil je de koelkast van je oude huis naar je nieuwe huis vervoeren? Of ben je van plan om een nieuwe koelkast aan te schaffen en wil je dat deze heelhuids je huis bereikt? In beide gevallen kun je wel een paar handige tips gebruiken. Moet de koelkast bijvoorbeeld nou liggend of staand vervoerd worden?

De koelkast staand of liggend vervoeren?

Het vervoeren van een koelkast kan op verschillende manieren. Huur bijvoorbeeld een open aanhanger of, als je geen trekhaak hebt, een bestelauto of een bestelbus. Dat een koelkast per se staand vervoerd moet worden, is helemaal niet waar. Liggend vervoeren is helemaal geen probleem. Kies je voor dit laatste, dan moet je de koelkast na het vervoeren wel even een paar uur laten rusten (ongeveer 4 uur). Dit heeft te maken met de koelvloeistof in de koelkast. Heb je een paar uur gewacht? Dan kan je de koelkast weer inschakelen door de stekker in het stopcontact te steken. Is jouw koelkast erg zwaar of heb je meerdere goederen die je wilt verhuizen? Dan kun je ook overwegen om een bakwagen met laadklep te huren. Dit busje is voorzien van een laadlift, waardoor je dus een stuk minder mankracht nodig hebt. Wel zo handig!

Tip: Eenmaal thuis aangekomen, vervoer je de koelkast gemakkelijk met een steekwagen. Moet je de trap op? Ga dan voor een trapsteekwagen.