Onkruidspuit huren

Top 2 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Inhoud variërend van 5 tot 15 liter
Druk maximaal 4 bar (regelbaar)
Eigen gewicht variërend van 0,5 tot 4,6 kg
Last van hardnekkig onkruid? Huur een onkruidspuit

Niets is vervelender dan onkruid op je eigen terrein. Met een onkruidspuit kun je het vervelende onkruid direct te lijf gaan. Een onkruidspuit wordt gevuld met bestrijdingsmiddelen. De straal van de onkruidspuit is vaak instelbaar van een fijne straal tot dunne nevel. De spuit houd je in je hand, zodat je secuur te werk kan gaan en alleen het onkruid bespuit met bestrijdingsmiddelen, en niet de bloemen en planten die geen onkruid zijn.

Zodra het buiten wat warmer wordt (zo rond de 15 graden) groeit onkruid sneller. Maar ook de natte periodes hebben invloed op de groei van onkruid. Als huuralternatief kan je overwegen om een onkruidbrander te huren. Hiermee kan je echter wel minder secuur te werk gaan. Wanneer je een groot stuk grond wilt ontdoen van onkruid is het huren van een onkruidborstel aan te raden.

De verschillende types onkruidspuiten te huur

Er zijn verschillende soorten en maten onkruidspuiten te huur, bij meerdere verhuurbedrijven. Je hebt een draagbaar handmodel, waarbij je de tank in je hand houdt en in je andere hand de spuit. Er is ook een type onkruidspuit te huur waar de tank op wieltjes staat, en dus makkelijk te verrijden is. De laatste soort is het rugmodel. Hierbij draag je de tank als een soort rugzak op je rug, zodat je mobiel bent, en de tank niet in je hand hoeft te sjouwen. De inhoud van de tank varieert van 5 tot 15 liter. De druk is rond de 4 bar en meestal ook regelbaar. Vaak is de onkruidspuit te huur per dag of per week. Afhankelijk van de grootte van je klus kun je dus bepalen voor hoe lang je de onkruidspuit nodig hebt. Sommige verhuurbedrijven bieden ook de mogelijkheid aan om de onkruidspuit voor een dagdeel te huren. Handig als je de spuit maar even nodig hebt. Vind eenvoudig een verhuurbedrijf om een onkruidspuit te huren.

Veilig en slim gebruik van een onkruidspuit

Je bent in de weer met giftige chemicaliën. Daarom is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met een onkruidspuit. Let goed op waar je spuit, gebruik beschermende handschoenen, en eventueel een mondkapje en veiligheidsbril. Zorg dat je het onkruid echt goed nat maakt. Houd rekening met het weer: als het een halfuur na het spuiten regent, heeft onkruidspuiten weinig zin.